fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Acțiune fulger pentru depistarea vitezomanilor și creșterea responsabilității în trafic a conducătorilor auto

La nivelul Judeţului Sibiu, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum se menține pe primul loc în topul „negru” al cauzelor generatoare de  accidente rutiere soldate cu consecințe grave, după ce a dus la producerea, în anul 2020, a 26 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 13 persoane și rănirea gravă a 21 persoane. În acest context, astăzi, în intervalul orar 1100 – 1300,  a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sibiu – Biroul Drumuri Naționale și Europene au organizat o acțiune fulger pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, pe DN 7, pe tronsonul cuprins între Boița și Lazaret. În cele 2 ore în care s-a folosit aparatul de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe sectorul de drum menționat, polițiștii rutieri au identificat și sancționat 14 șoferi care circulau cu viteză peste limita legală.

Mai mult decât atât, 9 dintre vitezomani au fost amendați cu suma de 1.305 de lei fiecare și s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați circulând cu viteze ce au depășit cu peste 50 km/h limita maximă de viteză admisă, respectiv 70 km/h.

Spre exemplu, un șofer în vârstă de 49 de ani, din Făgăraș, care se deplasa spre Sibiu, a fost depistat conducând cu viteza de 129 km/h. Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, scopul principal al activităţilor fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic.

Etichete:

Recomandam sa citesti si