fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilor

Polițiștii de la transporturi continuă acțiunile, la nivel național, pentru siguranța cetățenilor care călătoresc și pentru limitarea creșterii numărului de infectări în rândul acestora, ca urmare a pandemiei SARS COV-2. În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat, în principal, modul în care sunt respectate normele sanitare, în trenuri de călători și în stațiile de cale ferată.

La data de 28 octombrie 2020, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au acționat, la nivel național, pentru creșterea gradului de ordine și siguranță publică și pentru verificarea respectării regulilor pentru limitarea efectelor pandemiei SARS COV-2.

La acțiune au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, sprijiniți de forțe ale Jandarmeriei Române, Poliției Locale și de reprezentanți ai CFR Călători.

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilorAcțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilorEchipele de control au fost prezente în trenurile de călători, stațiile de cale ferată și aeroporturi, acționând pentru păstrarea măsurilor de siguranță sanitară în rândul călătorilor.

La nivelul județului Sibiu, polițiștii de la transporturi au verificat, în principal, modul în care sunt respectate normele sanitare în 6 de stații de cale ferată, un aeroport și 4 trenuri de călători.

Polițiștii de la transporturi au legitimat 27 de persoane și au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 2.500 de lei.

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilorCFR Călători face apel la călători să NU urce în tren, dacă la casa de bilete li se comunică faptul că nu mai sunt locuri. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente/autorizații.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente/autorizații și pentru a putea fi, astfel, dimensionată cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor procurarea biletelor din timp.

Este important ca pasagerii să evite aglomerația și să nu aleagă pentru destinația lor doar trenurile de la orele de vârf. Dacă vor face rezervări din timp, se pot suplimenta în mod operativ trenurile, înainte de plecare.

Acțiune comună a Poliției Române și CFR Călători, pentru siguranța transporturilorPurtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.
Suntem la datorie, pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale.

Etichete:

Recomandam sa citesti si