fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Acrobații spectaculoase la Arena Freestyle Open

Vești bune pentru schiorii și snowboarderii aflați în căutarea unui strop de adrenalină la Arena Platoș Păltiniș

Sporturile extreme revin în weekend în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș. Unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului are loc în weekend, între 27 și 29 ianuarie. Arena Freestyle Open va aduce la Păltiniș cei mai spectaculoși boarderi și free-ski-eri, temerari pentru care săriturile, rostogolirile aeriene și aterizările spectaculoase fac parte din viața de zi cu zi. Față de edițiile anterioare, când evenimentul avea loc în fun-park, set-up-ul pentru acestă ediție se pregătește la baza pârtiei A, pe laterală.
Pentru concurenți a fost pregătit un traseu format din mai multe elemente/obstacole de freestyle: un kicker, un rail, un fat-box și un wall-ride.
Înscrierile în concurs vor avea loc vineri, între 10 și 16 iar în aceeași zi vor avea loc și antrenamentele.Înscrierile se fac în apres-ski. Sâmbătă, concursul începe cu ședința tehnică, la ora 9:15 și cu o nouă sesiune de antrenamente. La ora 10 vor începe primele manșe de calificări iar de la ora 12 manșele finale. Ceremonia de premiere este programată să înceapă la ora 15.

Program Arena Freestyle Open
Vineri, 27.01.2023
10:00-16:00 Înscrieri și Antrenamente

Sâmbătă, 28.01.2033
09:15 Ședință tehnică și Antrenamente
10:00 Manșe Calificări
12:00 Manșe Finale
15:00 Premiere

Duminică, 29.01.2023
Ziua de rezervă.

Concurenții vor fi premiați cu echipament sportiv de specialitate oferite de către magazinul H2O și magazinul Free Time. Taxa de înscriere în concurs este 50 de lei.

Detalii despre regulament:
Casca de protecțe este obligatorie pe toată durata concursului, inclusiv la Antrenamente.
Antrenamentele oficiale constau în două coborâri pe traseul de concurs. Calificările presupun parcurgerea traseului individual, în două manșe de concurs, prin abordarea elementelor de freestyle de pe fiecare platformă, astfel se obține un punctaj pentru fiecare manșă. În funcție de cel mai mare punctaj obținut în una din manșele de calificări, primii 10 concurenți din fiecare categorie de concurs vor merge mai departe în cele trei manșe din Finală.
Cel mai bun punctaj obținut într-una din manșele de finală va fi considerat în obțierea clasamentului final. Ordinea de start în finală se face în ordine inversă a punctajului obținut în calificări. Intervalul de start dintre manșe se va stabili la ședința tehnică. Prezența la start este responsabilitatea fiecărui participant, în cazul în care un concurent nu se prezintă la start va fi descalificat.