fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Acord de parteneriat între Consiliul Județean Sibiu și avizatori pentru GIS-Sistemul Informațional Geografic

La Consiliul Județean Sibiu a avut miercuri, 16 martie 2022, o nouă întâlnire cu avizatorii din județul Sibiu care au analizat modelul de acord de parteneriat elaborat și transmis de instituție, pentru a se realiza colaborarea interinstituțională în vederea implementării proiectului „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA), informează Consiliul Județean Sibiu într-un comunicat de presă. Din partea Consiliului Județan Sibiu au participat  arhitecta-șefă Argentina Lapoși, șeful Serviciului Urbanism, Paul Mureșan, iar din partea societății Intergraph Computers SRL care realizează platforma GIS au participat Maria Vișan și Marius Ianculescu Popovici. Au fost prezenți echipa de proiect din cadrul CJ Sibiu, precum și numerași directori sau reprezentanți ai instituțiilor avizatoare.

”S-a discutat punctual pe marginea rezultatelor centralizate în urma chestionarelor completate de fiecare instituție avizatoare, care vor face obiectul unor anexe tehnice la acordul de parteneriat cadru care va fi semnat. Echipa de proiect va întocmi un calendar de întâlniri cu fiecare avizator în parte pentru a stabili detaliile pentru fiecare anexă tehnică. Datorită operativității și conlucrării remarcabile a avizatorilor, modelul de acord a fost agreat în unanimitate și va fi supus aprobării în ședința a Consiliului Județean Sibiu din luna aprilie”, se spune în comunicatul de presă.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Sibiu urmărește să gestioneze eficient datele de la nivel județean, prin implementarea soluției GIS – Sistem Informațional Geografic, pentru a obține o viziune clară și de ansamblu despre resursele existente pe un teritoriu stabilit: tipurile de relief, infrastructura de drumuri și construcții, rețele de utilități existente, precum și obiective turistice și de patrimoniu. Pe baza acestor date, vor putea fi oferite servicii administrative de calitate cetățenilor, firmelor și utilizatorilor din administrația locală, mai transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Etichete: