fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Acces restrâns pentru vizitatorii pacienților internați în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Asociația Pneumologia, în sprijinul pacientilor cu afecțiuni respiratorii

Având în vedere instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă și a rezultatului  analizei de risc efectuate de DSP Sibiu, începând cu data de 12.01.2023 accesul vizitatorilor în spital se va desfășura după cum urmează:

 

MARȚI

 

Orele 1400 – 1600

 

doar 1 vizitator/pacient/salon, maxim 15 minute

                  JOI
 

SÂMBĂTĂ

 

DUMINICĂ

 

MĂSURI PENTRU VIZITATORI

pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin

gripă și alte infecții virale respiratorii

Vizitatorii sunt rugați să respecte cu strictețe indicațiile personalului medical privind măsurile de protecție.

Nu se permite accesul în secții și compartimente al vizitatorilor care prezintă semne și simptome de boală respiratorie acută.

Vă rugăm ca în cazul în care prezentați orice fel de simptome care pot să indice o infecție respiratorie (tuse, strănut, nas înfundat, febră) să amânați vizitarea pacienților internați.

De asemenea, purtarea echipamentului de protecție este obligatorie pentru a se permite accesul în secție și în salon. Echipamentul de protecție pentru vizitatori este compus din masca de protecție (care trebuie să o aibă fiecare vizitator la intrarea în spital și care nu se dă jos în salonul pacientului), halat de vizitatori și botoșei (vor fi oferite de către reprezentanții spitalului).

Este obligatoriu să purtați corect echipamentul pe toată durata vizitei și să utilizați dezinfectantul de mâini la intrarea și ieșirea din salon.

Este interzis să vă așezați pe patul pacienților. Este interzisă depozitarea bagajelor/genților pe pat sau pe jos.

Se recomandă evitarea contactului direct cu pacienții, distanța minimă de protecție sanitară recomandată fiind de 1 metru față de altă persoană.

De asemenea, pentru a evita supraaglomerarea saloanelor în timpul programului de vizite, legislația în vigoare stabilește faptul că în cazul saloanelor cu un număr de cel mult trei paturi, pacienții pot fi vizitați doar pe rând, iar în saloanele cu număr de patru paturi pot fi vizitat maxim doi pacienți în același timp. Astfel, personalul medico-sanitar vă poate solicita să așteptați până vi se permite accesul în salon, dacă în salon se află aparținători/vizitatori ai altor pacienți.

De asemenea, în cazul în care în salon sunt efectuate diferite manopere medicale sau de îngrijire a pacienților (administrare tratament, intervenții etc.), pe perioada derulării acestora, accesul vizitatorilor este interzis.

Respectarea măsurilor este obligatorie pentru protecția pacienților, aparținătorilor și personalului spitalului.