fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

ACADEMIA DE TIMP LIBER, atelierele creative pentru copii și tineri, de la Ghimbav

În data de 7 februarie 2022, la Ghimbav, în județul Brașov, Asociația Social-Culturală DREPT ÎN INIMĂ, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Ghimbav 1, sub coordonarea părintelui Daniel Puia-Dumitrescu, a pornit din nou motoarele ACADEMIEI DE TIMP LIBER, proiectul cu ateliere creative pentru copii și tineri pe care a început să îl implementeze în comunitate cu patru ani în urmă.

Dacă, anii anteriori, pandemia a oprit activitățile nonformale pentru copii și tineri, 2022 a debutat cu bucuria primirii și mobilării unui nou spațiu de activități, la finalul lunii ianuarie având loc înscrieri pentru unsprezece ateliere de creație adresate comunității brașovene. Astfel, Asociația Social-Culturală DREPT ÎN INIMĂ propune părinților și copiilor ateliere cu un număr de 10-12 participanți, într-un spațiu generos, plin de lumină și de bucurie, cu respectarea tuturor normelor legale impuse de starea de alertă. În noul Centru Multicultural ACADEMIA DE TIMP LIBER, participanții la ateliere au parte de coordonatori/ formatori de calitate, profesioniști, cu experiență didactică, au acces la o educație nonformală la standarde ridicate.

În acest început de an, Asociația mai sus amintită, în colaborare cu Parohia Ghimbav 1, oferă o gamă variată de ateliere creative: de la Atelier Montessori pentru Copii Independenți, adresat copiilor cu vârsta de patru ani, la Atelier de Lectură și Creativitate, pentru segmentul 5-7 ani, Atelier de Meșterit (Handmade), cu două grupe de vârstă, 6-7 ani și 8-10 ani, Atelier de Basm, pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, Atelier de Germană, pentru 8-15 ani, Atelier de Chineză, 10-18 ani, Atelier de Engleză pentru începători, cu vârste cuprinse între 6-8 ani, două grupe ale Atelierului de Teatru, 6-10 și 11-15 ani, și nu în ultimul rând, un Atelier de Scriere Creatoare, pentru vârste cuprinse între 11 și 18 ani. Numărul total de copii participanți la aceste ateliere este de o sută treizeci și doi. Important este de menționat că activitățile sunt gratuite, pentru toți participanții. Necesarul de materiale, sucurile, apa, fructele și toate cele oferite la pauză (un atelier se întinde pe durata a două ore) sunt asigurate prin donații și sponsorizări. Există și promisiunea domnului primar, Ionel Fliundra, de sprijin și finanțare din partea primăriei.

Coordonatorii de ateliere, profesor pentru învățământul primar, Ana Alexandru, educator Teodora Tache, bibliotecar Florina Iuliana Grosu, profesor Luiza Maria Steinesz, profesor Ramona Andrei-Dragu, formator Denisa Grigore și părintele profesor Daniel Puia-Dumitrescu, sunt educatori avizați, cu experiență și cu bucuria de a preda în nonformal, voluntari ai Asociației Social-Culturale DREPT ÎN INIMĂ.

Activitățile atelierelor se desfășoară în fiecare zi a săptămânii, de luni până duminică, respectând orarul școlar și de pregătire de acasă al copiilor și încercând să ofere o alternativă de educație îmbinată cu distracția, cu joaca și voia bună în cadrul cursurilor Academiei. După cum spuneam mai sus, proiectul a pornit cu data de 7 februarie și se va încheia în luna iunie, după douăzeci de săptămâni de curs. Copiilor și tinerilor din comunitate le va fi oferită și oportunitatea unor alte evenimente culturale, excursii, mini-tabere, tabere, târguri și expoziții, lansări de carte, concerte caritabile, evenimente în aer liber și o școală de vară, tot prin intermediul Asociației DREPT ÎN INIMĂ. În sprijinul celor care doresc să realizeze și ei astfel de evenimente, avem și cartea „Academia de Timp Liber, Ghid pentru organizarea unei școli de vară”!

Vom aduce ca dovadă câteva fotografii de la primele săptămâni de ateliere.

Etichete: