fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Politica

A început ofensiva panourilor electorale

Pe măsură ce se aproprie campania electorală, răsar și panourile publicitare cu chipurile candidaților la alegerile locale sau ale liderilor de partide. Mesajele sunt scurte, destul de banale și cu erori gramaticale.

Primul care s-a afișat pe străzile Sibiului, încă de la începutul lunii martie, este Lucian Alexandru Găvozdea, liderul Mișcării Sibiu2024, care candidează la funcția de primar al municipiului. Mesajul său poate fi interpretat drept promisiune: ”Repornim Sibiul”. Arhitect de meserie, Găvozdea apare pe unele panouri publicitare având la picioare o cască de constructor.

Alte câteva panouri poartă imaginea președintelui PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, care anunță că ”Sibienii sunt prioritatea noastră”, fără a menționa la ce funcție candidează (dacă va candida la alegerile locale). Cel mai probabil, va intra în cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean.

”Construim în România / Puternici în Europa” este sloganul electoral al PNL afișat pe câteva panouri din oraș. Pare un mesaj pentru alegerile europarlamentare, mai ales că apare și sigla PPE (Partidul Popular European), alături de cea a PNL. Cel mai probabil, a fost realizat și afișat înainte ca PNL și PSD să decidă că vor merge pe listă comună la alegerile pentru Parlamentul European. Deocamdată, chipurile candidaților PNL la alegerile locale nu sunt afișate, numele acestora nefiind anunțate până acum.

Imaginea USR este, la Sibiu, Cătălin Drulă. Mesajul acestuia este un îndemn la vot negativ: ”Nu-i lăsa să-ți fure viitorul.” Sloganul alipit de chipul liderului național al USR pare o afirmație banală, încheiată cu punct. Altul ar fi fost impactul dacă mesajul, în esență imperativ, ar fi fost însoțit de semnul exclamării, cum este corect gramatical. Sunt ”detalii” care fac diferența între candidații la examenul de Evaluare Națională. De ce nu ar conta și la evaluarea politicienilor?

De curând, au apărut și panourile publicitare cu candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al Sibiului: Ruxandra Cibu Deaconu (USR). În cazul sloganului său electoral, deruta a fost, probabil, mare, așa încât nu conține niciun semn de punctuație. ”Câștigă Sibiul” pare mai degrabă un pronostic independent de protagoniștii meciului pentru Primărie.

A început ofensiva panourilor electorale  A început ofensiva panourilor electorale A început ofensiva panourilor electorale

Etichete:

Recomandam sa citesti si