fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

A început numărătoarea inversă! Ați cumpărat mărțișoare?

Și în acest an, meșterii populari din Sibiu întâmpină prima zi a lunii martie cu o ofertă bogată de mărțișoare. Pe tarabele amplasate pe pietonala bulevardului Nicolae Bălcescu, mărțișoarele expuse fac oricând concurență ofertei din magazine, supermarketuri sau din mediul online. Inedite, originale și delicate, mărțișoarele expuse pe tarabele din centru sunt deosebite și reflectă multă muncă, pasiune și creativitate. Meșterii populari nu au făcut rabat la imaginație nici în acest an, astfel că poți să alegi mărțișoare confecționate din piele, din sticlă ori lemne, mărțișoarele hand-made sunt la mare căutare.

Prețurile variază în funcție de mărime și elemente decorative. Puteți cumpăra mărțișoare cu un leu sau altele mai sofisticate la 40 de lei.Mărțișoare tradiționale sau cu Swarovski

„Eu lucrez cu sticlă, fac vitralii, astfel că mi-am spus că ar trebui să încerc să realizez și mărțișoare. Îmi place cum mi-ai ieși și sunt convins că nu vor trece neobservate, mai ales că pot fi folosite și ca broșe.”, spune meșterul Crina.

„Deși toate mărțișoarele mele sunt realizate din piele, au un aspect delicat, sunt frumoase și…altfel.”, este de părere și Marius care confecționează mărțișoare hand made din 2009.

Alți vânzători au mărțișoare mai sofisticate și, implicit, mai scumpe. Pe tarabă unuia dintre comercianți găsim mărțișoare cu cristale Swarovski. „Bijuteriile aurite se vând mai bine, pentru că sunt și mai ieftine. Cele cu cristale Swarovksi sunt mai scumpe, am vândut numai niște cercei”, spune acesta.

Vremea primăvăratică și presiunea timpului au scos sibienii în goana după alegerea mărțișorului potrivit pentru persoanele dragi din viața lor. „Am cumpărat vreo 10 mărțișoare, deoarece suntem o familie numeroasă. Le voi dărui soției, celor două fetițe pe care le avem împreună, mamei mele, soacrei, sorei  mele, cumnatelor.”, spune ” Vlad.

Prețurile nu par să fie o problemă nici pentru Andreea, tânăra caută un mărțișor mai special pentru mama sa. „Sunt foarte multe mărțioare interesante, de aceea îmi este greu să aleg. Vreau să îi cumpăr ceva mai altfel, ceva unicat mamei mele. Este de apreciat munca acestor meșteri.”, consideră tânăra.

Semnificaţia mărţişorului a rămas aceeaşi de-a lungul timpului: este un simbol al primăverii, al revenirii la viaţă. Forma acestuia s-a schimbat însă în timp. Dacă la început mărţişorul era simbolizat printr-o monedă, mai târziu acesta apare sub forma unor mici pietre de râu vopsite în alb şi roşu înşirate pe aţă. Pietricelele au fost înlocuite acum cu mărgele frumos colorate, pietre semipreţioase, ceramică şi flori de toate culorile.

A început numărătoarea inversă! Ați cumpărat mărțișoare?

A început numărătoarea inversă! Ați cumpărat mărțișoare?

A început numărătoarea inversă! Ați cumpărat mărțișoare?

Etichete:

Recomandam sa citesti si