fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

A început înregistrarea circulației rutiere pe drumurile publice din judeţul Sibiu

Înregistrarea circulației rutiere pentru anul 2015 se încheie pe 14 noiembrie, conform Ordinului 481/23.03.2015 emis de Ministerul Transporturilor.

În județul Sibiu această acțiune se realizează de către angajații SC DRUMURI SI PODURI SA, societate aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, în 88 de posturi de înregistrare a circulației pe drumuri de interes județean și drumuri comunale. Efectuarea înregistrarii circulației rutiere se face pe baza metodei specifice de investigare a traficului care are in vedere și recomandările Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite. Aceasta presupune numărarea vehiculelor pe categorii (biciclete și motociclete, autoturisme, microbuze cu maxim 8+1 locuri, autocamionete si autospeciale, autocamioane și derivate cu 2, 3 sau 4 axe, vehicule articulate (tip TIR) și remorchere cu trailer cu peste 4 axe, autobuze, autocare, microbuze cu peste 8+1 locuri, tractoare cu/fără remorcă și vehicule speciale, autocamioane cu 2, 3 sau 4 axe cu remorcă, vehicule cu tracțiune animală). Acest lucru se realizează pe ambele sensuri ale drumului fără ca vehiculele să fie oprite in trafic. Rezultatele sunt centralizate în formulare speciale. Înregistrarea circulației rutiere se efectuează periodic, o dată la cinci ani, și are ca scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice interurbane din țară și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.Înregistrarea circulației se realizează în scopul determinării cat mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea si componenta.
Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este absolut necesară pentru fundamentarea și proiectarea investițiilor rutiere și a lucrărilor de întreținere și reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere și urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră, precum și elaborarea de studii pentru evaluarea calitații aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier și a impactului asupra mediului.

Etichete: