fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Timp Liber

A început Astra Film Festival

Peste 200 de filme documentare vor fi proiectate la Sibiu timp de o săptămână, la cel mai important festival de profil din România și din Europa Centrală și de Est – Astra Film Festival.

Astra Film Festival este organizat în perioada 6-12 octombrie. Organizatorii au ales 5 locații de desfășurare : Sala Thalia, Teatrul Gong, Librăria Habitus, Astra Film Cinema și Biblioteca Astra. Festivalul debutează luni, 6 octombrie, ora 19, la Sala Thalia, cu proiecția filmului Dear Pyongyang, în prezența regizoarei Yang Yonghi – un documentar ce transpune pe marele ecran aspecte ale comunismului dus la extrem în Orientul îndepărtat. Programul Astra Film Festival este între 8.30 și 00.00 în zilele lucrătoare, iar sâmbătă și duminică, între 10.00 și 22.00. Un bilet întreg costă 8 lei (5 lei cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari), un abonament zilnic este 20 de lei, iar un abonament full-pass, pentru toate proiecțiile din festival, se cumpără cu 120 de lei.

Premiile competiției din această ediție se vor da pentru secțiunile România, Europa Centrală și de Est, Internațional și Student, iar secțiunile speciale se intitulează Made in România, EcoCinematogrAFF, Chaplin 100, Comune și comunităti – practice și utopii, online-offline, ageless sex life, miscellanea, Cum a intrat si cum a ieșit România din Primul Război Mondial?, Urbanism, Focus Loznitsa.

 

Etichete: