fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

A băut până nu a mai ştiut de el, iar apoi a luat un cuţit şi a înjunghiat un om în gât

La data de 25.04.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, urmare unui apel la SNUAU 112, s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen.

 

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În intervalul 20-22 aprilie 2022, însă cel mai probabil în data de 22.04.2022, victima (bărbat în vârstă de 53 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu) s-a deplasat la domiciliul inculpatului din municipiul Sibiu (bărbat în vârstă de 61 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Sibiu), unde cei doi au consumat împreună băuturi alcoolice.

Între aceștia a apărut un conflict spontan, inculpatul declarând că a fost împins de către victimă, apoi a luat un cuțit de pe masă și a tăiat victima de mai multe ori în zona gâtului și a feței, decesul victimei intervenind la scurt timp.

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu  din data de 25.04.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prev. şi ped.  de art. 188 alin 1 Cod pen.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 25.04.2022 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu  din data de 26.04.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped.  de art. 188 alin 1 Cod pen., urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

 

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi  Serviciul Criminalistic.

 

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.   

Etichete:

Recomandam sa citesti si