fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Grădinița 29 din Vasile Aaron se modernizează pe bani europeni

Primăria Sibiu a obținut finanțare europeană pentru un nou proiect de îmbunătățire a eficienței energetice a unei clădiri în care funcționează o unitate de învățământ – grădinița nr. 29 de pe strada. Negoveanu, din cartierul Vasile Aaron.

Până în prezent am depus spre finanțare prin PNRR sau Programul Regiunea Centru 16 proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor de unități de învățământ, valoarea totală a acestora fiind de 214,16 milioane lei. Pentru 12 proiecte ne-a fost aprobată deja finanțarea, iar dintre acestea am și contractat lucrările pentru 3 proiecte. Astfel, prin aceste investiții scădem consumul și costurile cu utilitățile, crescând în același timp confortul elevilor și profesorilor”, precizează primarul Astrid Fodor.

Investiție de peste 10 milioane

Proiectul de eficientizare energetică a grădiniței nr. 29 presupune o investiție de 10,13 milioane de lei pentru realizarea următoarelor lucrări:

– înlocuirea completă a sistemului de iluminat și instalarea de corpuri cu LED, mai eficiente, conectate la un sistem de comandă la distanță pentru reglarea intensității luminoase și a timpului de funcționare, putându-se ajunge astfel la 40% economie;

– refacerea instalațiilor electrice în clădire;

montarea unui sistem de panouri fotovoltaice care să asigure parțial energia pentru iluminat, ventilație și pentru centrala termică;

realizarea unui sistem de ventilație, cu recuperator de căldură și umiditate

reabilitarea instalației de energie termică prin dotarea centralei cu 3 pompe aer-apă. În sălile de clasă se vor monta 78 de ventiloconvectoare care se pot automatiza pentru a reduce consumul necontrolat de energie termică. De asemenea, pentru a reduce risipa de apă caldă se va monta o conductă de recirculare a apei calde de consum.

instalarea unui sistem inteligent de gestionare a consumului de utilități (Building Management System);

termoizolarea pereților exteriori, a soclului, a planșeului de pod și a plăcii peste subsol – în total peste 1.600 de mp;

înlocuirea tâmplăriei deformate;

reparații la șarpantă și înlocuirea completă a sistemului de colectare a apelor pluviale;

refacerea rampei de la intrarea principală pentru accesul persoanelor cu dizabilități

refacerea finisajelor interioare;

creșterea gradului de securitate la incendiu;

pavarea și reamenajarea curților interioare și reconfigurarea acceselor și aleilor.

Următorul pas pentru realizarea proiectului este semnarea contractului de finanțare și lansarea procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Etichete: