fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

83 de profesori ”au picat” la Definitivat

Doar 146 de profesori, din cei 229 de candidați înscriși la nivelul județului Sibiu, au reușit să promoveze examenul de Definitivat. Un singur cadru didactic, de la specializarea arte vizuale (educație plastică/educație vizuală), a obținut media 10. Rezultatele sunt mai slabe decât cele de anul trecut, când 174 de candidați au obținut certificatul de definitivare, șase dintre ei fiind notați cu 10.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Rezultatele afișate astăzi pot fi contestate în termen de două zile. Contestațiile se depun la sediul centrului de examen (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu) sau pot fi transmise on-line sau pe fax, în zilele de 27 iulie (orele 16:00 – 20:00), respectiv 28 iulie (intervalul orar 08:00 – 12:00). Rezultatele finale se vor afișa în 4 august.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Etichete: