fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Sibiu

Elevii sibieni au descoperit valorile comunității în Lada de Zestre

Aproape 500 de elevi din Sibiu au participat, luna trecută, la acțiunile organizate de Asociația Totul pentru Comunitate, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Educațională 2023.

Ecologizare în două cartiere

În 11 mai, 30 de elevi ai Colegiului Economic ”George Barițiu”, împreună cu membrii Asociației, au plantat 700 de puieți de carpen în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. Copăceii au fost preluați de la Ocolul Silvic din Pădurea Dumbrava.

Cea mai mare desfășurare de forțe a avut loc în 12 mai, la acțiunea de ecologizare a întregului cartier Vasile Aaron. Au participat 380 de elevi de la școlile ”Radu Selejan” și Regele Ferdinand”, precum și voluntari de la Colegiul Economic.

La finalul lunii, în 31 mai, o acțiune similară, de ecologizare, s-a desfășurat în cartierul Lazaret, la care au participat 70 de persoane.

Elevii sibieni au descoperit valorile comunității în Lada de Zestre    Elevii sibieni au descoperit valorile comunității în Lada de Zestre

Vodcast de promovare a Sibiului

Un proiect educațional aparte, realizat de Asociația Totul pentru Comunitate, în perioada 4 – 31 mai, este ”Lada de Zestre”. Mai mulți elevi din clasa a VII-a au creat un documentar (un vodcast) despre municipiul Sibiu, în care au prezentat diverse obiective turistice în limbile română, germană și engleză.

Am creat proiectul Lada de Zestre din dorința de a promova patrimoniul cultural, natural și valorile locale ale Sibiului prin intermediul copiilor. Am vrut să încurajăm elevii să se implice în organizarea de activități inovative de învățare, documentare și transmitere a informațiilor despre obiectivele turistice din Sibiu”, a declarat Elena Luiza Popa, fondatorul proiectului și președinte al Asociației Totul pentru Comunitate.

Etichete:

Recomandam sa citesti si