fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Ardelenii se mișcă repede: Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru Regiunea Centru s-a epuizat în 3 minute.

Deși au fost alocate 3 zile pentru înscrierea în Programul “Casa Verde Fotovoltaice” a persoanelor din Regiunea Centru, bugetul a fost epuizat astăzi, în 3 minute. S-au înscris în program 12.253 de persoane fizice.

Buget de peste 245 de milioane

“Astăzi, 24 mai 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureș şi Sibiu. Bugetul de 245.060.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice”, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

Sesiune specială pentru biserici

Programul sesiunilor de finanţare va continua până în 26 iunie, pentru celelalte regiuni ale țării. În perioada 27 – 29 iunie se va derula sesiunea rezervată unităţilor de cult din toate regiunile, pentru care este alocat un buget de 17,5 milioane de lei. Bugetul total alocat programului “Casa Verde Fotovoltaice” se ridică la 1,75 miliarde de lei.

Subvenții de maximum 20.000 de lei

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, cu condiţia ca beneficiarul să suporte o contribuţie proprie de 2.000 de lei. Persoanele acceptate în program nu primesc efectiv suma finanţată de AFM, ci aceasta se scade din valoarea totală a facturii emise de instalatorul validat.

 

Etichete: