fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

95% din școlile județului sunt în grevă generală. Protestul continuă.

Peste 6.400 de angajați ai școlilor din județul Sibiu au fost, astăzi, în grevă generală, transmite conducerea Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Sibiu. Protestul extrem s-a desfășurat în 95% din unitățile de învățământ din județ.

Sindicaliștii sibieni le transmit politicienilor o întrebare: ”CÂND O SĂ VĂ FACEȚI TEMELE CORECT, ASTFEL ÎNCÂT SĂ NU RĂMÂNEȚI REPETENȚI?”

Cadrele didactice care nu au aderat la greva generală au desfășurat cursuri on-line, fiind monitorizate de directorul unității școlare. Există, însă, angajați care au decis astăzi să protesteze alături de colegii lor, fie că sunt sau nu sunt membri de sindicat. ”85% dintre membrii de sindicat ai SIP Sibiu sunt în grevă, ceea ce reprezintă o creștere cu 3% față de rezultatele inițiale ale referendum-ului. Remarcăm un număr mare de angajați care nu sunt membri de sindicat, ce s-au alăturat la greva generală. Conform cifrelor prezentate de liderii SIP din unitățile școlare, sunt peste 800 de persoane”, precizează Iulia Dănilă, director de comunicare al SIP Sibiu, într-un comunicat de presă.

Elevii susțin protestul dascălilor

Consiliul Județean al Elevilor susține greva generală din învățământ. Astăzi, liderii elevilor au fost la sediul SIP Sibiu și au discutat despre ”finanțarea insuficientă a educației și perspectivele pe care tinerii absolvenți le au în cariera de dascăl”. ”Au arătat un interes deosebit pentru susținerea examenelor de Bacalaureat și Evaluarea Națională, primind asigurări că nu ne dorim înghețarea anului școlar”, se precizează în comunicatul SIP Sibiu.

Universitarii s-au solidarizat cu greviștii

”Colegii noștri din facultățile Universității “Lucian Blaga” Sibiu s-au solidarizat cu acțiunile noastre. Astăzi, în intervalul 11.00 – 13.00, au participat la greva de avertisment organizată de Sindicatul Cadrelor Universitare Sibiu, prin președinte Anca Șipos. Până în prezent, au strâns semnături de participare la grevă de la peste 70% dintre membrii de sindicat, iar în 10 zile aceștia doresc să declanșeze greva generală, conform legii”, explică Iulia Dănilă.

Ne-am săturat!”

Precizând că acțiunile de protest ”nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic” și că nu doresc ”să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților” , anunță că greva generală va continua și mâine. ”Suntem în al doilea an școlar de când am început protestele, ne-am săturat! Am depus petiții la: Guvernul României, la Instituțiile Prefectului Județene, la parlamentarii de județe. Am pichetat Guvernul României, Instituțiile Prefectului Județene, am fost peste 15.000 de angajați la marșul de protest din 10 mai, azi suntem în GREVĂ GENERALĂ și vom continua”, transmit sindicaliștii sibieni.

Etichete: