fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

Trei benzi de circulație pe Calea Dumbrăvii, între bulevardele Mihai Viteazul și Milea

Calea Dumbrăvii va avea trei benzi de circulație, între Piața Aurel Vlaicu și bulevardul Vasile Milea: două spre centrul orașului și una pe sensul opus.

Proiectul pentru modernizarea acestui tronson a fost încredințat, în această săptămână, firmei Neo Plan SRL. Contractul semnat de Primăria Sibiu cu această societate prevede realizarea documentațiilor de avizare a lucrărilor, studii de circulație, geotehnice și topografice și expertizări ale drumului. Conform caietului de sarcini, proiectantul se va ocupa de:

modernizarea carosabilului, pentru crearea a trei benzi de circulație: două spre centru și una în sens opus

reabilitarea trotuarelor

crearea de piste pentru biciclete cu zonă de siguranță

plantarea de arbori

modernizarea iluminatului public prin înlocuirea stâlpilor, urmând să se mențină corpurile de iluminat cu LED recent instalate;

modernizarea rețelelor de apă și canalizare. Canalizația subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații este deja amenajată

Prin această investiție, vom fluidiza traficul și creăm condițiile pentru mobilitatea verde, uniformizând amenajarea uneia dintre cele mai importante artere ale orașului. În 2022, am finalizat modernizarea Căii Dumbrăvii pe tronsonul dintre strada Ludoș și Piața Aurel Vlaicu. Acum inițiem investiția pentru modernizarea celui de-al doilea tronson, în care sunt situate mai multe instituții și blocuri, cu aglomerație în trafic”, precizează primarul Astrid Fodor.

Etichete:

Recomandam sa citesti si