fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Săpăturile pe domeniul public au nevoie de avizul Primăriei

Primăria Sibiu le reamintește sibienilor și firmelor specializate faptul că orice intervenție pe domeniul public al municipiului Sibiu are nevoie, printre alte documente, și de aviz de săpătură din partea Primăriei, prin Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Avizul este necesar atunci când, spre exemplu, se fac racorduri sau branșamente la rețelele de utilități, telefonie sau televiziune.

Cererea de avizare se poate depune:

– pe noua platformă de e-administrație a Sibiului: Cerereprivindemitereaavizului de săpăturăpentrulucrări de racorduri/ branșamente – Portal serviciielectronice (sibiu.ro). Avizul va fi emis tot prin această platformă, în format electronic, în contul dumneavoastră.
– prin e-mail, pe adresa dompub@sibiu.ro
– în format fizic, la sediul Serviciului de Administrare a Domeniului Public din Piața Mică nr. 22

Amenzi între 2.000 și 2.500 de lei

Cei care fac lucrări de săpătură pe domeniul public fără aviz sunt pasibili de amendă cuprinsă între 2.000 și 2.500 de lei, conform HCL 176/2017 actualizată. Avizele se solicită de către firma care realizează lucrarea, pentru beneficiarul persoană fizică sau juridică.

În conformitate cu HCL 176/2017, cei care intervin în domeniul public au obligația să îl readucă la starea inițială. Inclusiv zonele verzi trebuie aduse la starea inițială dacă sunt afectate de lucrări, conform noilor prevederi ale Regulamentului privind zonele verzi. În caz contrar, riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei. Inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public verifică în teren modul de semnalizare a acestor intervenții, precum și modul de refacere a suprafeței afectate de lucrări.

De la începutul anului, au fost emise 100 de astfel de avize pentru lucrări efectuate pentru persoane fizice. La acestea se adaugă încă aproape 400 de intervenții la rețelele de utilități despre care Primăria a fost notificată de către societățile deținătoare. SC Apă Canal SA a avut cele mai multe intervenții – 256, societatea de gaz a avut 89 de intervenții, iar SC Electrica SA – 48 de intervenții.

Etichete:

Recomandam sa citesti si