fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sfaturi Utile

7 sfaturi pentru a reuși în carieră

O carieră de succes înseamnă o mulțime de beneficii și oportunități. Îți asigura un bun statut social, un venit generos care implică îmbunătățirea calității vieții. Succesul în carieră poate oferi sentimentul de securitate și realizare.

Astăzi trăim într-un mediu puternic competitiv, când avansarea în carieră este mai importantă ca oricând. Dezvoltarea carierei și recunoașterea sunt pe lista oricărui profesionist.

Dacă vrei să ajungi cât mai sus în cariera ta, este importantă și dorința. Odată setarea mentală potrivită, vei începe să urci pe scara profesională.

1. Identifică-ți obiectivele

Înainte de a porni la atac este important să te cunoști. Din păcate sunt multe persoane care fac ceea ce nu le place, iar pentru a evita acest lucru este bine să identifici care sunt cele mai mari dorințe ale tale. Începe apoi să mergi cu analiza mai adânc și să faci o legătură între dorințe și obiective. Este un proces important pentru o carieră de succes.

2. Construiește-ți brandul personal

Brandingul personal sau personal branding este foarte important în zilele noastre. Este imaginea pe care ți-o creezi în industria în care activezi.

Sunt persoane care sunt recunoscute ca profesioniști, ca fiind cei mai buni într-o anumită arie, al căror nume este ușor recunoscut. Ei pun accent în mod constant pe îmbunătățirea brandului personal, iar unii dintre ei apelează la servicii specializate.

Și tu poți lucra la brandul tău personal, oferind informație utilă pentru ceilalți (un blog poate fi o idee bună) . Atenția sporită pentru imaginea ta în mediul online este de altfel importantă.

3. Fii conștient de punctele tari

A realiza care sunt punctele tale forte este esențială. A fi conștient de ceea ce poți să faci, de dorințele pe care le ai, dar și de părțile slabe, este un lucru benefic în alegerile pe care le vei face. Trebuie să mergi pe drumul profesional menit să îți pună în valoare calitățile.

Dacă ideea de lucru la birou zi de zi, 9 ore, te întristează pe deplin, atunci de ce să nu optezi pentru un alt tip de job?

4. Ridică mereu standardele

Ridicarea standardelor este un factor în strânsă legătură cu succesul în carieră. Persoanele cu standarde ridicate reușesc de cele mai multe ori să fie peste medie. La câteva luni, acordă-ți timp și reflectă asupra standardelor și valorilor tale.

Este important să-ți dorești să te perfecționezi, să știi că ești cea mai bună versiune a ta în acest moment.

5. Câștigă încredere

Este un sfat important, cu atât mai mult dacă ai optat pentru un job nou. Respectă-ți tot timpul termenele, promisiunile făcute. Este mare lucru ca cei din jur să știe că se pot baza pe munca pe care o faci, că lucrurile care intră în responsabilitatea ta sunt făcute foarte bine.

6. Cere ajutor

Nu-ți fie teamă să ceri ajutor. Nimeni nu știe tot într-un domeniu sau altul. Indentifică acele persoane cu mai multă experiența care te-ar putea ajuta. Poate fi vorba de foști colegi, datorită rețelelor de socializare este simplu să iei contact cu ei.

Ia în considerare și un coach, acesta te poate ghida în carieră. Pe lângă faptul că îți oferă suport pentru a avansa, te poate ajuta să iei un interviu foarte important sau să gestionezi o situație problematică la locul de muncă.

7. Măsoară-ți succesul

Cum definești succesul? Este suma pe care o câștigi la finalul lunii, poziția pe care o ocupi, feedback-ul pe care l-ai primit de la șef pentru o treabă foarte bine făcută, sentimentul de satisfacție pe care îl ai după ce ai ajutat un client?

Fiecare dintre noi măsoară succesul în mod diferit, pentru cineva poate fi important să ajungă devreme acasă și să își petreacă cât mai mult timp cu familia. Tu decizi ce înseamnă succesul pentru tine.

Tu ai definiția ta și nu trebuie să o adopți pe a altuia. Dacă o persoană se simte bine cu orele suplimentare și mai mulți bani câștigați, pentru tine poate că nu este un factor de succes.

În concluzie, este important să pleci de la o autoevaluare sinceră, să ai o atitudine pozitivă, să îți cunoști punctele tari, să construiești un brand personal. Așa cum îți dai seama, succesul vine dintr-un cumul de factori și, foarte important, tu ești personajul principal în gestionarea lor.