fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias Sport

69 ani de la finala Cupei României pierdută în prelungiri cu CCA București

În 1951, Gaz Metan, care își schimbase atunci numele în Flacăra Mediaș, a reușit cea mai bună performanță din istoria sa în Cupa României. Medieșenii au fost surpriza competiției, în condițiile în care evoluau în Divizia B. În drumul spre finală, Flacăra a eliminat patru prim-divizionare Știința Cluj, Flamura Roșie Arad, Locomotiva București și Dinamo Orașul Stalin.

Finala cu CCA București (Steaua), a fost prima a Cupei României decisă în prelungiri. CCA a deschis scorul prin Drăgan în minutul 49, iar Flacăra a egalat în minutul 71 prin A. Coman. După 90 minute scorul a fost egal, 1-1, astfel că s-a intrat în prelungiri, acolo unde CCA a reușit să mai înscrie de două ori prin același Drăgan și Moldoveanu și a intrat astfel în posesia trofeului. Echipa care a evoluat în singura finală a Cupei României a fost compusă din Varady, Luca, Szabo, Dumitrescu, Molnar I., Costea, Pop, Papay, Coman, Szasz și Tiby Moldovan.

Acum doi ani, Gaz Metan a ajuns până în semifinalele Cupei României, acolo unde a fost eliminată de FC Hermannstadt. Sibienii s-au impus cu 1-0 pe teren propriu și cu 3-2 la Mediaș.

Foto: echipa Flacăra Mediaș 1952

Etichete:

Recomandam sa citesti si