fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie Judet

45 de școli din județul Sibiu prezintă risc seismic

Opt clădiri ale unităților de învățământ din județ sunt încadrate în categoria Risc seismic II, ceea ce înseamnă că vor suferi degradări structurale majore în caz de cutremur. Alte 34 de școli, din care 6 sunt în municipiul Sibiu, se află în categoria Risc seismic III.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, care a centralizat expertizele, 92% din clădirile ce aparțin unităților de învățământ din județul Sibiu nu prezintă risc seismic, respectiv 516 imobile, din totalul de 561.

Expertiza de Risc seismic a fost efectuată de către un expert autorizat, la cererea proprietarului clădirilor expertizate. Clădirile din categoria Risc seismic II sunt sau vor fi cuprinse în programe de reabilitare”, precizează inspectorul școlar general, Emilian-Marius Novac.

Risc seismic II

Cele 8 clădiri încadrate în categoria Risc seismic II (construcții la care probabilitatea de prăbușire este redusă, dar la care sunt așteptate degradări structurale majore la incidența cutremurului) aparțin următoarelor unități de învățământ:

– Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni – 1 clădire;

– Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita – 2 clădiri;

– Școala Gimnazială Săcel (structură a Liceului Tehnologic „Ioan Lupaș” Săliște – 1 clădire;

– Școala Gimnazială Nr. 1 Copșa Mică (structură a Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică – 1 clădire;

– Școala Gimnazială Nemșa (structură a Școlii Gimnaziale „Stephan Ludwig Roth” Moșna – 1 clădire;

– Școala Gimnazială Biertan – 1 clădire;

– Școala Primară Copșa Mare (structură a Școlii Gimnaziale Biertan) – 1 clădire.

Risc seismic III

Din cele 34 de clădiri încadrate în categoria Risc seismic III (construcții la care sunt așteptate degradări structurale care nu afectează semnificativ siguranța structurală, dar la care degradările elementelor nestructurale pot fi importante), 6 clădiri aparțin unor unități de învățământ din municipiul Sibiu.

Risc seismic IV

Cele 3 clădiri încadrate în Risc seismic IV (construcții la care răspunsul seismic așteptat este similar celui corespunzător construcțiilor noi, proiectate pe baza prescripțiilor în vigoare) aparțin Grădiniței cu Program Prelungit „Didle Land” Sibiu (1 clădire), Liceului Tehnologic Mârșa (1 clădire) și Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Turnu Roșu (1 clădire).

Etichete:

Recomandam sa citesti si