fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

43 absolvenți au chiulit de la prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Astăzi, 28 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 2 085 candidați, iar 43 nu s-au prezentat la examen. A existat un singur candidat care a susținut examenul cu subiectul de rezervă și nu au fost elevi eliminați. Subiectul și baremul de evaluare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

La centrul de examen Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu un candidat a susținut proba de Limba și literatura română cu subiectul de rezervă pe motive medicale, candidatul având nevoie de asistență medicală, din cauza unei crize astmatice severe. Comisia Județeană de Bacalaureat de la ISJ Sibiu a solicitat susținerea probei cu subiectul de rezervă, iar Comisia Națională de Bacalaureat a Ministerului Educației a aprobat această solocitare. Din această cauză, la ora 13:20 candidatul a susținut proba de Limba și literature română cu subiectul de rezervă.

Următoarele probe vor avea loc astfel:
 marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
 miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
 joi, 1 iulie – limba și literatura maternă
Primele rezultate vor fi afișate luni, 5 iulie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate VINERI, 9 iulie 2021.

Etichete:

Recomandam sa citesti si