fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

36 de şoferi au rămas fără permis în ultima săptămână

Peste 300 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri în săptămâna 5 – 11 noiembrie 2012.

Au fost reţinute 36 de permise si au fost constatate în flagrant 6 infracţiuni la regimul circulaţiei. În trei dintre cazuri, şoferii se aflau în stare de ebrietate, doi şoferi circulau pe drumurile publice deşi autovehiculul nu era înmatriculat iar un tanar circula fara permis.În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat şi 312 sancţiuni contravenţionale, din care 92 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 39 sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă şi 42 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni. De asemenea, împotriva a 36 conducători auto s-a dispus măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă cuprinsă între 30 şi 90 zile, în cele mai multe cazuri (25 dintre ele) regula încălcată fiind necordarea priorităţii de trecere pietonilor.

„ Le reamintim conducătorilor de mopede câteva dintre obligaţiile pe care legea le stipulează pentru această categorie de participanţi la trafic, respectiv: obligaţia de a avea mopedul echipat corespunzător pentru a putea fi condus pe drumurile publice, de a-l asigura în caz de pagube produse terţilor prin accidente rutiere, de a purta casca de protecţie şi vesta reflectorizantă pe timp de noapte şi de a respecta toate celelalte reguli de circulaţie pe care le implică deplasarea acestora pe drumul public. Adăugăm, de asemenea, recomandarea ca astfel de vehicule să nu fie conduse pe drumurile publice atunci când condiţiile meteo nu permit acest lucru. Adresăm, totodată, o recomandare conducătorilor auto referitoare la verificarea temeinică a sistemelor de iluminare-semnalizare şi a sistemelor de încălzire-dezaburire a autovehiculelor înainte ca acestea să fie conduse pe drumurile publice, având în vedere că suntem deja în sezonul rece, iar pentru a conduce în condiţii de siguranţă, cu deosebire în cursul dimineţii şi serii, folosirea acestor sisteme a devenit necesară”, se mai arată în comunicatul de presă al Poliţiei Sibiu.

Etichete:

1 Comment

  1. Bine ca au iesit pentru a mai taia din elanul teribilistilor din Sibiu. Mopedistii sunt foarte periculosi in trafic ar trebui sa aiba parte de un examen mai serios pentru a primi atestatul.