fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

30,36% dintre elevii sibieni fac școală online

Elevii se întorc la şcoală din 8 februarie

Marți, 02.03.2021, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, a cazurilor de contact direct cu persoane îmbolnăvite cu acest virus sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 69 elevi din județul Sibiu învață în sistem online.

În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 17 din 01.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitățile Porumbacu de Sus și Șelimbăr trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 16  elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr urmând să învețe în sistem online. Ei se adaugă celor 90 de elevi din clasele V-VII ale acestei unități de învățământ care învățau în sistem online. În localitatea Porumbacu de Sus există doar grădiniță și școală primară, toți preșcolarii și elevii mergând în continuare la școală.

Orele se desfășoară în sistem online și la:

– clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș – elev confirmat pozitiv (19 elevi vor învăță în sistem online);

– clasa a XII a A de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu – elev confirmat pozitiv (29 elevi vor învăță în sistem online);

– clasa a II-a B de la Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște – cadru didactic confirmat pozitiv (21  elevi vor învăța în sistem online);

– clasa a III-a A de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Rășinari – cadru didactic contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi învață în sistem online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 46 cadre didactice (27 au desfășurat ore față în față) și 39 preșcolari și elevi (31 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare mâine, 03.03.2021, în județul Sibiu un număr de 19 640 elevi (30,36%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în sistem online.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si