fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu

30 septembrie: termen-limită pentru plata impozitelor și taxelor locale

Sibienii mai au la dispoziție trei săptămâni pentru a plăti taxele și impozitele locale fără penalizări. Data de 30 septembrie este termenul-limită pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri și mijloacele de transport pentru al doilea semestru al acestui an.

Primăria reamintește modalitățile de plată puse la dispoziția cetățenilor, atât online, cât și la ghișeu.

Mijloace electronice de plată:

platforma e-administrație a municipiului Sibiu – www.e-administratie.sibiu.ro

aplicația mobilă e-Primăria Sibiu

– Plată Express – fără autentificare, pe www.sibiu.ro (e necesar codul de bare de pe decizia de impunere anuală primită de cetățeni la adresa de domiciliu)

– ordin de plată (internet banking) – se va specifica la beneficiar MUNICIPIUL SIBIU, cod identificare fiscală 4270740 și contul IBAN corespunzător obligației fiscale, disponibil pe www.sibiu.ro, secțiunea Informații Publice – subsecțiunea Conturi IBAN: https://www.sibiu.ro/index.php/primaria/conturi_iban.

Alte modalități:

– Ghișeul digital, amplasat în sediul central al Primăriei, la intrarea dinspre Piața Mică, disponibil non-stop, inclusiv după încheierea programului instituției și în weekend

– Ghișeele Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr.15A, str. Samuel Brukenthal nr. 2 și Bd. Victoriei nr.1-3. Programul este disponibil aici: https://sibiu.ro/primaria/serviciu/183)

Stațiile de plată SelfPay din magazinele Profi, Carrefour, Kaufland, agenții CEC, etc.

– Rețeaua BRD – Groupe Societe Generale, prin scanarea codurilor de bare de pe decizia de impunere

– Oficiile poștale din municipiul Sibiu.

În cazul în care aceste taxe și impozite nu se achită până la data scadentă – 30 septembrie 2023 – cei în cauză vor trebui să achite majorări de întârziere în cuantum de 1% din suma restantă pentru lună/fracțiune de lună.

Declarații pentru scutirea de taxă de salubrizare

Data de 30 septembrie este și termenul până la care se depun cererile pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare, în cazul imobilelor nelocuite.

Cei peste 3.000 de sibieni care dețin un imobil nelocuit/neutilizat trebuie să depună în fiecare an, până în 30 septembrie, o declarație pentru anul în curs care să ateste/să reconfirme că respectivul imobil are în continuare acest statut. În caz contrar, riscă să plătească o taxă de salubrizare în cuantum penalizator egal cu dublul valorii abonamentului standard, adică 84 de lei/lună. (https://www.sibiu.ro/images/uploads/servicii/DECLARATIE_DE_IMPUNERE.pdf).

Declarația trebuie să fie însoțită și de o confirmare din partea Asociației de Proprietari și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional. Acestea se pot transmite:

– în format tipărit: la registratura Direcției Fiscale de pe str. Turismului nr. 15A.

– în format electronic:

Etichete:

Recomandam sa citesti si