fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

2925 de persoane au trecut în acest weekend pragul Muzeului Astra

 2925 de persoane au vizitat în perioada 30.05 – 01.06.2020 Muzeul ASTRA. În acest interval, a avut loc evenimentul Târgul Național de Jucării, editia a XIII-a, dar transformat față de cum îl cunoaște publicul. Mai precis, în locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quizuri antrenante. Acestea sunt organizate în sectorul de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA și au primit denumiri sugestive ca: Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă, respectiv Oița năzdrăvană.

Precizăm că au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei ne-au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în commenturile de pe pagina noastră de facebook. Participanții au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte. Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării. Reamintim faptul că luni, de 1 iunie, Ziua Copilului, intrarea a fost liberă în Muzeul ASTRA pentru toții copiii cu vârsta până în 18 ani. Deși vremea a fost instabilă, acest lucru nu i-a oprit pe vizitatori să răspundă la provocarea noastră de tip #quiz. (transmit reprezentanții Muzeului Astra)

Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul ASTRA. Meșterul olar și oala fermecatăMoara norocoasă și Oița năzdrăvană rămân până în 30 iunie, iar cei interesați pot parcurge traseele între orele 10 și 18.  Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si