fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

2022, an performant pentru Drumuri și Poduri SA

Directorul general al Societatii Drumuri si Poduri SA Sibiu, Mihai Lisan, afirma ca 2022 a fost un an bun din punct de vedere financiar, un an care va permite continuarea investitiilor.

”Lucrarile angajate in fata Consiliului Judetean Sibiu -actionarul unic al societatii-  au fost realizate in totalitate, iar lor li s-au adaugat cele prestate pentru alti parteneri, in general autoritati locale. Avem satisfactia indeplinirii angajamentelor financiare, dar mai presus de acest lucru, multumirea ca am indeplinit  un serviciu public esential pentru comunitate- acela al administrarii optime a retelei de drumuri judetene. Avem, de asemenea,  deja certitudinea unui an 2022 bun din punct de vedere financiar, un an  care va permite continuarea investitiilor in echipamente si utilaje”- susitne Lisan.

In anul care tocmai se incheie, DPS SA a receptionat cele mai multe utilaje si echipamante din totalul celor achizitionate in cadrul campaniei multi-anuale de modernizare a societatii.

Nu mai putin de 2 milioane de euro a investit in modernizare DPS SA in ultimii ani.

Din punctul de vedere  al lucrarilor, in anul 2022, acestea au totalizat:  COVORE ASFALTICE : 62.389 MP, TRATAMENTE BITUMINOASE :47.249 MP, PLOMBARI: 12.138,13 mp, PIETRUIRE DRUMURI DE PAMANT SI LUCRARI TERASAMENTE : 1.494,07 MC, RIGOLE BETONATE : 4.266,32 ML, PODETE BETONATE:2.055,52 MP, ZIDURI DE SPRIJIN: 39,69 MC, MONTAT INDICATOARE RUTIERE: 496 buc, NSTALAT STALPI: 215 buc, MONTAT  PARAPETI NOI: 4.368 ML, MARCAJE LONGITUDINALE: 323,1 kme , MARCAJE TRANSVERSALE: 2.008,58 MP, MONTAT LIMITATOARE DE VITEZA : 93 buc, MONTAT SISTEME FOTOVOLTAICE – ILUMINARE TRECERI DE PIETONI: 12 buc, DESZAPEZIRE in lunile de iarna : 955 km .

In plus, tuturor acestora li s-au adaugat lucrari de sapatura, defrisari, vopsiri, aduceri la cota, curatiri ale unor suprafete, cosiri, alte activitati de intretinere  si multe altele.

Tot in anul 2022 a fost pusa in functiune conexiunea  video a Comandamentului de deszapezire cu 50 de puncte din tot atatea unitati administrativ teritoriale ale judetului. Conexiunea permite monitorizarea permanenta a drumurilor si interventia prompta la deszapezire, insa ea va asigura si verificarea starii drumurilor in afara sezonului rece.

”Societatea Drumuri si Poduri SA Sibiu acorda o atentie speciala comunicarii cu locuitorii judetului,  pentru informarea  acestora in legatura cu starea drumurilor , dar  si pentru transmiterea de catre cetateni a sesizarilor punand la dispozitie platforma  www.drumuripodurisibiu.ro  ” – mai spune directorul companiei Consiliului Judetean Sibiu, Mihai Lisan.