fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Timp Liber

200 de copii talentați și premii de peste 12.000 de lei, la Festivalul ”Capitala Muzicală”

Peste 200 de copii și tineri talentați din 55 de localități (26 de județe) vin la Sibiu, să concureze în cadrul Festivalului ”Capitala Muzicală” ajuns la ediția a X-a.

Concurenții se vor întrece la cele 5 secțiuni ale festivalului: Muzică instrumentală, Canto Clasic, Folk, Muzică populară și Muzică ușoară, iar evoluția lor poate fi urmărită în cele două zile de concurs – 2 și 3 septembrie pe scena în aer liber din Piața Huet. Gala Laureaților are loc duminică, 4 septembrie începând cu orele 12:30.

Suma totală a premiilor se ridică la peste 12.000 de lei, din care 4.800 lei este premiul ce-l va primi câștigătorul Trofeului Festivalului.Juriul, ca în fiecare an, este prezidat de compozitorul Horia Moculescu, alături de nume cunoscute la nivel național, regional și local: soprana Felicia Filip, compozitorul Mihai Alexandru, compozitorul Nicolae Caragia, pianista prof. Stela Avesalon, tenorul Cristian Mihăilescu, Crina Mardare – vocal coach ”X-Factor”,Dana Dorian – vocal coach, director la ”Compania de artiști”, Ileana Vieru de la Radio „Antena Satelor”, Rodica Tulburede laRadio Cluj, interpreta de muzică populară Sînziana Ștefan, Cristina Uruc -compozitoare și consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu,Mihaela Grigoraș –muzician, regizor,și Elena Foriș –câștigătoarea Trofeului festivalului –ediția a VI-a, 2018.

Fiind o ediție aniversară, în acest an organizatorii i-au invitat să susțină un recital pe toți câștigătorii Trofeului festivalului al celorlalte 9 ediții precedente.

Programul celor 3 zile:

Vineri, 2 septembrie orele 9:30 –20:00 (cu pauze)

Concursurile de Muzică instrumentală, Canto clasic și Muzică populară; -Ora 20:30 –22:45 recitaluri ale câștigătorilor din anii anteriori (informații suplimentare în afișul atașat);-

Sâmbătă, 3 septembrie orele 9:45–19:00 (cu pauze)

Concursurile de Muzică ușoară și Folk;-Ora 20:30 –22:45 recitaluri ale câștigătorilor din anii anteriori (informații suplimentare în afișul atașat);

Duminică, 4 septembrie orele 12:30–16:30 (cu pauze)

Gala Laureaților S I B I U. 2 – 4 septembrie 202 2Editia a X-a

Cei peste 200 de participanți sunt pregătiți de 65 de profesori coordonatori din cadrul a 53 de școli de muzică și canto din țară. Dintre ei, 28 de concurenți participă la mai multe secțiuni ale festivalului.

Festivalul Internațional ”Capitala Muzicală” este organizat de Asociația Positive Life, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Independența” Sibiu și Liceul de Artă Sibiu.

Este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022 și sprijinit financiar de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda de Tineret 2022.

O contribuție esențială pentru buna desfășurare a întregului eveniment o au cei peste 50 de tineri din cadrul ”Academiei deVoluntari” – proiect al Asociației Positive Life.

Etichete: