fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

200.000 de măști FFP2 au ajuns ieri pe aeroportul Otopeni

200.000 de măști FFP2 au ajuns în această seară pe aeroportul Otopeni cu o Aeronavă Tarom, în urma unei achiziții realizată din China de către UNIFARM SA. Materialele vor fi ajunge în spitalele desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus. Prioritate vor avea județele cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

Aeronava Tarom a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta București – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19). Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului. Sunt așteptate și alte transporturi conținând achiziții realizate de Compania Națională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza.

După revenirea în țară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie și, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Foto: Tarom

Etichete: