fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

19 noiembrie – Ziua Mondială de prevenire a abuzului și violenței împotriva copiilor

19 noiembrie – Ziua Mondială de prevenire a abuzului și violenței împotriva copiilor
Abuzul și violența împotriva copiilor reprezintă o realitate dură a zilelor noastre. Fie că este fizic, sexual sau emoțional, abuzul lasă urme adânci și afectează grav dezvoltarea copilului. Ziua Mondială de Luptă pentru Prevenția Abuzului și Violenței asupra Copiilor se sărbătorește anual pe 19 noiembrie, în încercarea de a spori conștientizarea acestei probleme acute și de a mobiliza instituțiile, organizațiile și populația spre prevenirea și rezolvarea cazurilor de abuz.
În perioada 1-19 noiembrie 2021, în cadrul centrelor rezidențiale din structura DGASPC Sibiu, s-a desfășurat Campania 19 zile de activism ”Prevenirea abuzului și violenței împotriva copiilor și tinerilor” care a avut drept scop mobilizarea și încurajarea activităților pe teme referitoare la o mai bună prevenire a fenomenului de abuz. Alături de specialiștii din cadrul centrelor (psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali), copiii au realizat o serie de mesaje anti-violență și au vizionat filme și clipuri cu mesaje anti-violență.
Au fost purtate discuții cu beneficiarii centrelor cu privire la tipurile de abuz, mediile sociale în care pot apărea abuzurile, dar și metodele de prevenire și semnalare a abuzului, neglijării și exploatării copiilor.
Etichete: