fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

18 Mai: Ziua și Noaptea Muzeelor în Muzeul Național Brukenthal

Anul acesta evenimentele Zilei Internaționale a Muzeelor și Noapte Muzeelor coincid. Muzeul Național Brukenthal vă propune în data de 18 mai un program care începe la orele 9:00 dimineața și se încheie la miezul nopții:

ZIUA MUZEELOR (program de vizitare 9:00 – 17:00, accesul până la orele 16:15) – vizitare gratuită în Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

NOAPTE MUZEELOR (program de vizitare 18:00 – 24:00, acces până la orele 23:15) – vizitare gratuită la Muzeul de Istorie Casa Altemberger (Str. Mitropoliei, Nr. 2) și la Muzeul de Artă Contemporană (Str. Tribunei, Nr. 6).
La Muzeul de Istorie Casa Altemberger, publicul vizitator va avea ocazia să reîntâlnească grupul Anacronism cu momente de reconstituire istorică.
La Muzeul de Artă Contemporană, la orele 20:00 va avea loc vernisajul expoziției „Golden Age. Industrial Vibes” care vă așteaptă cu vibe-uri inspirate de amploarea dezvoltării industriale a României în „Epoca de Aur”, emise de un concept curatorial modern, axat pe recuperarea și punerea în valoare a artei considerate propagandistă, executată la comandă ori învechită. Industrial Vibes își propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare și formare a omului nou – erou al muncii socialiste. Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică și pictură, a unor machete și proptotipuri de utilaje dezvoltate în fabricile Sibiene, dar și documente care să ateste importanța și statutul omului, ca stâlp al progresului industrial.

Etichete:

Recomandam sa citesti si