fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

177 de copii au lipsit de la prima probă a Evaluării Naționale

Prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională a înregistrat o statistică dezastruoasă pentru județul Sibiu: 177 de candidați (înscriși automat la examen, de către secretariatele școlilor) nu s-au prezentat la examen.

La proba de Limba și Literatura Română au fost prezenți doar 3.162 de elevi, din cei 3.339 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Sibiu. În cele 89 de centre de examen nu a existat niciun candidat eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectele au avut două texte suport: primul din Constantin Chiriţă – „Cireșarii” și al doilea din Cella Delavrancea – „Portret”. Pe baza acestor texte, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au avut o compunere, de minimum 150 de cuvint, în care să-l caracterizeze pe Tic, personajul din textul lui Constantin Chiriță.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Joi, 27 iunie, elevii vor susține proba scrisă la Matematică.

Primele rezultate vor fi afișate în 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și de 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate în 9 iulie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si