fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Educatie Judet

161 de elevi au renunțat la examenul de Evaluare Națională

Din cei 3.284 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Sibiu înscriși pentru a susține Evaluarea Națională, 161 (4,90%) nu s-au prezentat, astăzi, la proba scrisă de Limba și Literatura Română. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, nu au existat candidați eliminați pentru tentativă de fraudă în niciunul din cele 87 de centre de examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate, de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Proba scrisă la Matematică se va desfășura miercuri, 21 iunie, iar cea de Limba și literatura maternă în 22 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 28 iunie (până la ora 14:00), iar contestațiile vor putea fi depuse în perioada 28 iunie (orele 16:00 – 19:00) – 29 iunie (orele 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, precizează conducerea ISJ Sibiu.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în 4 iulie.

Etichete:

Recomandam sa citesti si