fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

16 incendii de vegetație, produse în ultimele 24 ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit în ultimele 24 de ore pentru localizarea și lichidarea unui număr de 16 incendii de vegetație uscată în Sibiu, Săliște, Orlat, Vard, Arpașu de Jos, Agnita, Viișoara, Ruja, Bârghiș, Benești, Boița și Mârșa.

Cele 16 incendii au generat arderea a peste 65 ha de vegetație uscată și aproximativ 5 ha de litieră.

Atragem atenția cetățenilor că potrivit HG nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Revenim cu un apel către cetățeni, să renunțe la curățarea terenurilor agricole prin incendiere, întrucât această modalitate de curățare este foarte periculoasă și de cele mai multe ori necesită intervenția pompierilor! Precizăm faptul că aceste intervenții presupun din partea subunităților de pompieri, un consum sporit de resurse, atât umane cât și materiale!

Etichete:

Recomandam sa citesti si