fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

15 locuri pentru rezidenți, în spitalele sibiene

Județul Sibiu are 15 locuri scoase la concursul de rezidențiat care va fi organizat, în sesiune extraordinară, în 14 mai. Înscrierile au început astăzi, iar candidații își pot depune dosarele până în 12 aprilie.

Sunt scoase la concurs, la nivel național, 628 de locuri şi posturi rămase neocupate la domeniul Medicină în sesiunea din 20 noiembrie 2022, după cum precizează Ministerul Sănătăţii.

Cele 15 locuri disponibile pentru rezidenți în spitalele din Sibiu sunt în următoarele specializări:

– Anestezie și terapie intensivă – 4

– Chirurgie generală – 1

– Chirurgie orală și maxilo-facială – 1

– Chirurgie pediatrică – 2

– Chirurgie toracică – 1

– Hematologie – 3

– Ortopedie și traumatologie – 2

– Sănătate publică și management – 1

Examenul va avea loc la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Candidații vor avea la dispoziție 4 ore pentru a răspunde la cele 200 de întrebări din testele de tip grilă. ”Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru domeniul de concurs, respectiv Medicină. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/ posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru domeniul de concurs”, se precizează în Metodologia pentru desfășurarea concursului de admitere în rezidențiat, elaborată de Ministerul Sănătății.

Etichete: