fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

140 de polițiști vor fi zilnic pe străzile Sibiului de sărbători

Polițiștii vor fi pe străzile orașului pe toată perioada sărbătorilor specifice Paștelui. Astfel, 140 de polițiști sibieni, vor acționa zilnic, în perioada 26 aprilie – 02 mai pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Aceștia vor acorda o atenție deosebită zonelor aglomerate, cu fluenţă mare de public, în care vor avea loc slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive și de agrement.

Reprezentanții instituției anunță că se va viza prevenirea furturilor din buzunare, din autovehicule și din societățile comerciale și fluidizarea traficului rutier, combaterea conducerii sub influența alcoolului, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei neadaptate sau excesive, al neacordării de prioritate și indisciplinei pietonilor. De asemenea, vor fi verificați agenți economici care desfăşoară activităţi de prelucrare, depozitare, transport, comercializare de animale vii, ouă sau alimente de origine animală, produse de panificaţie, precum şi băuturi alcoolice, sub aspectul respectării normelor sanitar-veterinare şi înregistrării în evidenţele financiar- contabile a cantităţilor de mărfuri aprovizionate sau vândute. Nu vor scăpa de controale nici operatorii sau furnizorii prestatorilor de servicii turistice la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată polițiștii recomandă supravegherea bunurile în locuri aglomerate (lăcașe de cult, piețe, magazine), iar pe drumurile publice să fie adoptată o conduită preventivă și să fie respectate normele rutiere, cu răbdare și respect față de ceilalți participanți la trafic.

Etichete: