fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

111 polițiști sibieni, ridicați în grad la termen

După 2 ani încărcați de restricții și provocări, personale și profesionale, 2 ani în care Ziua Poliției a fost sărbătorită cu porțile închise, anul acesta ne revanșăm și declarăm perioada 24 – 26 martie a.c. drept  Ziua (Zilele) Poliției Române.

 

Ziua Poliţiei Române (25 martie) este sărbătorită în municipiul Sibiu și în orașul Tălmaciu printr-o serie de manifestări prin care poliţiştii sibieni marchează 200 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

 

Manifestările dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au demarat astăzi, în Piața Habermann din municipiul Sibiu.

 

Tot astăzi, începând cu ora 14:00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, în prezența Prefectului județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a avut loc o ședință festivă care a cuprins următoarele momente: acordarea premiilor „Polițistul anului” la categoria ofițer și agent de poliție, avansarea la gradul profesional următor, la termen a 111 polițiști (23 ofițeri de poliție și 88 de agenți de poliție) și înainte de termen a 19 polițiști (4 ofiţeri şi 15 agenţi de poliţie), precum și acordarea a 102 diplome de excelență unor structuri ale poliției și poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite şi nu numai.

 

În semn de apreciere şi recunoştinţă pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea profesională în anul 2021, s-a acordat titlul de POLIŢISTUL ANULUI:

domnului inspector de poliție COZMA Alexandru, Serviciul Investigații Criminale 

111 polițiști sibieni, ridicați în grad la termen

domnului agent principal de poliție DURCA Ioan Andrei, Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Sibiu

111 polițiști sibieni, ridicați în grad la termen 

Cei doi polițiști s-au evidențiat în anul 2021 prin contribuția adusă în soluționarea mai multor cauze penale complexe, finalizate cu probarea activității infracționale a persoanelor implicate și luarea față de acestea a unor măsuri preventive.

 

La mulți ani, Poliția Română! La mulți ani, polițiștilor sibieni!  

 

 

 

Etichete: