fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

11 februarie- Ziua Numărului Unic European de Urgenţă „112”

11 februarie- Ziua Zumărului Unic European de Urgenţă „112”

În fiecare an, la data de 11 februarie, se sărbătoreşte Ziua Numărului Unic European de Urgenţă „112”, ce reprezintă sistemul tehnic şi organizaţional al recepţionării şi transmiterii apelurilor de urgenţă pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

În situațiile de urgență, fiecare secundă conteaza. Atunci cand este in joc viața cuiva, nu putem pierde timpul căutand numărul de telefon la care să sunați pentru a obține ajutor.

De aceea Uniunea Europeană a introdus în 1991 un număr unic, 112,  care poate fi apelat din toate statele membre, iar din luna aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România.

11 februarie- Ziua Zumărului Unic European de Urgenţă „112”Numărul 112 este gratuit și poate fi apelat de pe orice telefon, fix sau mobil, în România și în întreaga Uniune Europeană.

Începând cu anul 2008, „112” este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, poliţie, jandarmerie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

Apelul către acest numar trebuie efectuat cât mai curând posi­bil din momentul producerii accidentului.

„Ziua Europeană a numărului de urgență 112, marcată anual pe 11 februarie este dedicată creșterii gradului de conștientizare a importanței acestui serviciu destinat cetățenilor. Le urăm tuturor colegilor operatori STS și dispecerate ale unităților de intervenție multă sănătate și putere de muncă și le mulțumim pentru armonioasa colaborare în sprijinul și pentru cetățenii aflați în dificultate.”, transmit reprezentanții ISU Sibiu.
11 februarie- Ziua Zumărului Unic European de Urgenţă „112”
Etichete:

Recomandam sa citesti si