fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional Sănătate

100 de mii de combinezoane de protecție au fost achiziționate din Coreea de Sud

Aproximativ 45 tone de echipamente achiziționate din Coreea de Sud de statul român, constând în 100 de mii de combinezoane de protecție, ajung în țară, în perioada 13-17 aprilie. Acestea vor fi transportate cu aeronave  aparținând Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur.

Echipamentele au fost achiziționte prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, iar zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne. Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

Ministerul Apărării Naţionale dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

Foto: arhivă

Etichete:

Recomandam sa citesti si