fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

0800 811 822 – linia telefonică a Sibiului Umanitar

Încă se răspunde non-stop la 0800 811 822– 24 h /zi, 7 zile din 7 – de către 5 persoane, care primescapelurile prin rotație. Tasta 1 este pentru limba română, tasta 2 , pentru engleză, în timp ce pentru tasta 3 ( ucraineană), Direcția de Asistență Socială a angajat două persoane vorbitoare de ucraineană și rusă. Dacă am pune împreună conversațiile prezente în toate cele 622 de apeluri, însumând 2 127 de minute de convorbire înregistrate la numărul verde de telefon dedicat ucrainenilor care au ajuns în Sibiu, am avea probabil cea mai bună radiografie a ceea ce înseamnă Sibiul Umanitar.
Apelurile au teme dintre cele mai diverse: de la găsirea unui spațiu de cazare pentru familiile refugiate, asistență la Biroul Imigrări, traducerea documentelor, depunerea dosarelor pentru alocații de stat pentru copii, suport în deschiderea unui cont bancar sau a găsirii unui loc de muncă, decontarea cheltuielilor de cazare și hrană și până la traducerea de rețete medicale, găsirea unui pediatru, a unui oftalmolog, a unui medic de familie, informații despre Sibiul turistic, piețe de legume, băcănii, sau locuri de joacă. Nu de puține ori, 0800 811 822 a însemnat și un suport moral pentru cei aflați în procesul de adaptare la o nouă realitate. Acesta a fost numărul de telefon unde ucrainenii refugiați la Sibiu au primit consiliere despre demersurile legate de permisul de ședere și despre importanța acestuia, informații despre centrele de zi pentru copii, dar și suport pentru înscrierea în programul de întrajutorare al Crucii Roșii.
Întrebările sosesc telefonic și se rezolvă de cele mai multe ori, tot la telefon. Grupul de lucru pentru Ucraina al DAS apelează în această structură a răspunsului umanitar la cei care s-au dovedit a fi un real suport în rezolvarea problemelor: instituții publice , alte autorități locale, ONG-uri.
În martie și aprilie, 198 de sibieni au depus cerere pentru cazare, iar 991 de persoane refugiate au primit găzduire.
În afară de numărul verde, reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu pot fi contactați online la adresa protsoc@sibiu.ro, sau la sediul din Bulevardul Victoriei nr. 1-3,
cam. S2.
Etichete:

Recomandam sa citesti si